maanantai 3. syyskuuta 2012

Sytytä Päältä! - Jopo

Rakkaalla lapsella on monta nimeä: Sytytä Päältä!, Mobil, Matic. Kaikki hyviä.
Jännittyneenä odotin, tulevatko tarrat savon murteella: Sytytä Piältä! Väri sattui kyllä hyvin.
Musta-vihreä on kyllä tosi makea. Kuopiosta tämän aihion hommasin.
Tämä on Jopo Mobil, vuodelta 1968, kuten tekijänsäkin. Takanapa on Duomatic:n vanhempi malli 102 rasvanipalla, siinä mielessä tämä on myös Jopo Matic. Ketjusuojamalli muuttuu alkuvuonna -68, kuvassa vanhempi puolikaari isomalla nokan viisteellä.

Etuhaarukka on uudemmasta Joposta ja vielä se leveämpi malli, että Nokian Pacer 47mm sopii paremmin pyörimään. Housukappale on uustuotantoa ja tehty alumiinista.
Jopo Joen Yössä, Pielisjoen rannalla, hopeapajujen alla. Täysikuu luo joelle siltaa; suurinpiirtein näille kohdille alkaa rakentua Ylisoutajan silta. Ketjuiksi kävisi hyvin vihreät Jopo-ketjut, mutta ongelmana on normaalipaksuinen eturatas, mihin taas kapea ketju ei käy.
Olisihan se aika huima näky, jos täysikuu paistaisi kaupungintalon tornin ikkunoiden läpi. Ei nyt rata kulkenut ihan niin.

Sytytä Päältä! - Jopo on ollut tänä kesänä RetroRide! -Jopovuokrauskalustoa. Moni retrolija, matkalija, tai muuten vaan pyörän alleensa tarvinnut henkilö, on sillä huristellut, milloin missäkin. Ja hyvin on toiminut, ja kestänyt. Kotiutuksen aika lähestyy. Nyt on viikon verran tilaisuutta pääkaupunkilaisille jäljellä ostaa tämä luxus Jopo omaksi. Katso!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti