perjantai 6. kesäkuuta 2014

Jopo - RetroRide! - Bike Rental 2014

Noin. RetroRide! on polkaistu käyntiin. Räppänä avattiin Puolustusvoimien Lippujuhlapäivänä 4.6.2014. Tämä päivämäärähän tulee ylipäällikön Carl Gustav Emil Mannerheimin syntymäpäivästä, noin kertaukseksi.
Tänään, 6.6.2014 Normandian maihinnousun 70-vuotis juhla(?)päivänä, haluan kertoa kokemuksistani kuvien kera.

Polkupyörävuokrauksen käynnistäminen, noin lennosta, on jonkinmoinen homma. Etenkin kun kalustona on jo markkinoille saatettu pyydysarmeija. Mistä sivumennen sanoen on muodostettu valiojoukko. Ylläoleva teksti antaa muistuman Pentti Kirstilän johonkin upeaan romaaniin. Se jaarittelusta.


Helsingin Kamppiin, Baanan välittömään läheisyyteen tuotiin parissa erässä näitä upeita Suomalaisia luomuksia, Jopoja. 60/70- ja 90, 00 sekä -10 luvuilta. Tuommoiset jääkäriprikaatin jalkaväkijoukkueen verran. Tuo vertaus ihan piruuttaan. Jaarittelusta ei näköjään pääse hevillä irti. Yritetään.


Alkaa tuntumaan, että parempi on lähteä kelaamaan asiaa takaperin. Tässä kuva, kun läksin. Siellä se siintää, pyörävuokraamo Runeberginkadulla. Piha on aika autio, kun Sveitsin ja Ranskan pojat läksivät Jopoilemaan. Aika lennokas aloitus.

12-14 tuntisiin päiviin sopi paljon Jopoilua. Halusin etsiä hyviä mestoja ja kuvakulmia; tunnelmaa. Voi olla, että joku vähän ihmetteli, mitä tuo karpaasi makoilee pitkin pituuttaan ja ojentelee käsiään kohti Jopoja.


Tuo baana on muuten hemmetin liikennöity väylä tiettyihin aikoihin, ei sinne sovi kameran kanssa sekaan. Jos autoliikenneväylillä vallitsisi samanlainen liikennekulttuuri kuin Baanalla; se olisi upeaa. Kuvassa on 22" Phoenix Kombi HalooHelsinki! logolla.


GateGuard, tai XXX-Jopo, tai Iceman, katoaa melkein Baanan seinään. Ranskan poika liked that.


Suomi-tyttö on taas katsonut silmät kiiluen tämän Ekotop-tuunatun Jopon perään.


Niin kai. Stubid is, as stubid does. -Forrest Gump-
Päätetään nyt tämä tähän tällä erää. Aasinsiltaan Omaha Beachille. Syvä kumarrus ja kunnioitus kaikille siellä olleille.

Tänään, 5.9.2014, on hyvä päivä päättää tämä blogi. Tiesittehän, että venäläisten aseet vaikenivat 70 vuotta sitten kello 7.00. 20 suomalaista sotilasta menetti henkensä viimeisen päivän aikana, 79 haavottui. Suomalaiset lopettivat vihollisuutensa aamulla 4.9.1944.

RetroRaidin viimeiset Jopo-vuokraajat tulivat Italiasta perjantai-iltana. Yrittäjä venyi palautuksen suhteen, kuten tavallista. Toinenkin kuva on, mutten sitä julkaise. Jopolla saa.

Antonello ja Dario Jopo Cruiserilla ja Jumbolla, viimeiset Retroraiderit

Tämä viimeisen myyntipäivän Jopo lähtee jenkkeihin.

Jopo 1970

4.6.2014 avattiin siis ovet. Tasan kolme kuukautta myöhemmin 4.9.2014 myin viimeisen RetroRaid-Jopon kaimalle. Rahat ja tavara vaihtoivat omistajaa 5.9.2014 aamulla.
Loppu hyvin, kaikki hyvin. Kiitos.

Viimeinen mohikaani, RetroRaid-Jopo by Ekotop


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti