sunnuntai 1. tammikuuta 2017

1117, Minä, juoksija

Noin, vuosi vaihtui. Nyt minä olen yrittänyt. Se siitä.
En ole koskaan pitänyt lenkkeilemisestä, vaikkakin suunnistan. Viime kesänä 55 kertaa. Juoksemistahan se on. Onhan sitä juostu pesisharjoituksissa, intsissä ja missä lie. Mutta ja varsinaisesti, en muista koskaan käyneeni lenkillä. Ajattelin menneenä syksynä, kun suunnistuskausi päättyi, että alan lenkkeillä kohottaakseni kuntoa ja kestävyyttä. Kun kestävyysuintikin alkoi sujua, ja on sujunut jo pitkään, mukavasti. Mutta se on rata, ja se on monesti rasittavaa.
Mutta tänään korjasin tilanteen. Kävin lenkillä, juoksin noin 6 km. Yhtä kyytiä, kakistelematta. Ei ollut rataa, ei ollut ketään törmäilemässä eteen. Saa nyt nähdä, muodostuuko tästäkin intohimo. Jos, niin sitten varmaankin voin sanoa: Minä, juoksija.

Lenkkipolku
Olenhan minä juossut, vuosia, kymmeniä. Heräsin kuitenkin ajattelemaan, että miksi? Aikaa ei saa kiinni, se vain pakenee. Tuolla tavalla se voi kyllä pysähtyä äkisti. Sitä minä en tavoittele. Päätin hiukan löysätä, ja olla tekemättä niin paljon.
Sain vasta joulun jälkeen ostettua nastalenkkarit. Osin senkin takia lenkkeilyn aloitus siirtyi tähän päivään. Mutta olipa niillä Icebug Kajaneilla hyvä juosta.
Nyt olen juossut lenkillä monta kertaa. Se on mukavaa. Talvirastitkin alkoivat. Nyt on sitten myös kohde, minne juosta. Outoja, talvisia polkuja. Sekin on mukavaa.

Oudon polun pää
Toisinaan on mukava juosta ilman päämäärää, sen tällä lenkkeilyllä olen oppinut. Senkin olen oppinut, että ei koskaan tiedä minne päätyy, tai minne polku johtaa. Tai mitä sieltä löytyy. Joskus on hyvä olla hukassa, valmiissa maailmassa.

Auringonlasku
Nyt ollaan taas yhtä talvirastia rikkaampi. Oli tässä kotikulmilla, ja siten tutuilla seuduilla, Rantakylässä. Lähtö oli kirjaston aulasta. Hyvin lähti; vauhdikkaasti. Keli oli mukava pikkupakkanen. Yhden koukun tein, toista minuuttia. Neljäs olin ja tyytyväinen. Uusi emittikin tuli käyttöönotetuksi. Teemu kävi sen Suunnistajan kaupasta. Tämähän alkaa näyttää hyvältä: kahdet juoksut ja molemmilla kerroilla tyytyväinen!

11.3.2017 päivitystä tänään aiheeseen. Nyt on takana puolitusinaa talvirastia. Ja niistä viidestä olen tullut tyytyväisenä maaliin. Nepenmäellä olin vähän väsynyt ja huolimaton; mutta se kasvattaa. Rasteilta ei oikein saa kuvia, mutta laitan muuta, näin Kevään korvalla.

Kevään korvalla
20.03.2017 talvipäivänseisaus. Tänään juoksin 10km, Sports Trackker on ollut muutan kerran mukana. Se on minulle rajapyykki. Toki Utran suunnistus oli matkoineen, mitkä myös juoksin, noin 11km. Viimeisimmät suunnistukset on olleet A-radalla, ja hämmästykseni oli suuri, kun Karsikossa olin kymmenes, vaikka en ollut ihan terässä flunssan kolkutellessa. Nyt se on ollut päällä monta päivää. Toivottavasti tokenee Kontiorannan suunistukseen. Lenkille en nyt ennen sitä lähde.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti