tiistai 28. helmikuuta 2017

Suomi 100, suomalaisen kulttuurin päivä

Läksin tänään töihin sinne mistä olen syntyisin; syvältä. Ekana törmäsin Kesä-Jussiin. Vaihdettiin muutama repliikki venäjäksi. Aloitin näet venäjänkielen opiskelun, opetan sitä myös vähän Kesälle. Ja eteenpäin-paitsi että unohtui! Tänään on liputuspäivä-eikun takaisin ja lippu salkoon. Se on tärkeää.
Käväisin siis parissa paikkaa töissä synnyinkaupungissani; se oli oikeastaan ihan mukavaa. Tänään mukanani oli ihan itse tekemäni eväät ja hyvin maistui. Mökin kautta kotiin. Matkalla oli tilanne: raktorimies töytäisi peräedellä ja linko ylhäällä vauhdilla tielle, siis käytti koko vastaantulevan kaistan omiin tarpeisiinsa, suuntaani ei vilkaissutkaan. Vähän viston näköinenhän se linko on tuossa vajaan metrin päässä päästä seitsemänkympin vahdissa. Enpähän kerinnyt tekemään yhtään mitään.
Onnin ja Sisun päivä.
Yksinkertaisen kaunista
Ylläoleva kuva on edelliseltä mökkireissulta, kun kävin lumikenkäilemässä tänä talvena ensimmäsien kerran. Käväisin katsomassa 3. ja 4. rastit edelliskesältä. Lenkin jälkeen puukiipijä ilahdutti vierailullaan. Useampi vuosi taitaa olla edellisestä käynnistä. ja mökin ostosta on nyt 15 vuotta.

Puukiipijä, vienoääni

Edellisellä kerralla se oli rantasaunan männyssä; nyt sisääntulon puissa. Teen vielä tänään suomalaista kultturia: ruskean kastikkeen.

Ruskea kastike
 Tuli tehtyä, ja syötyäkin; hyvää, sanoi Joose Keppilä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti