sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

31313

31313. Maaliskuun viimeinen, pääsiäispäivä ja kesäaika alkaa tämän vuoden numeropäivänä. Onhan siinä. Mutta ompahan komeat kelitkin. Kirjoitn tämän alustuksen aamulla. Käväisi mielessä julkaista tämä alkuiltapäivällä. Tulin sisälle juurikin yhden jälkeen. Kymmenen yli, kone tulille äkkiä. Klo 13.13. Kymmenen sekunttia myöhästyin. No, ei se taida vaikuttaa ilmaston lämpenemiseen ja tai viilenemisen alkamiseen.
Eri värisiä jäitä piisaa
Tein tänään jopokaupat. Hikiällä oli myytävänä tuollainen Mobil malli. Ensiksi ajattelin, että mitä hittoa minä näitä romuja ostelen. Soitinpa kumminkin, mukava myyjä, kotoisin täältäpäin, huru-ukko sanoi olevansa. Alkuvuoden 1968 mallia näyttäisi kuvan perusteella olevan. Etuhaarukka on vaihdettu uudempaan malliin.
Tähtikirkkaita iltoja on piisannut, mutta komeetta taitaa jäädä näkemättä. Toissailtana kuu nousi tosi komeana, taisi olla kylläkin jo yö. Päätetäämpä maaliskuu nyt tähtien tuijotteluun, kun on niin hyvä seeing kaupunkiolosuhteisiin. Kiikari käteen ja köli pystyyn. Luetellaanpa kohteet, mitä löytyi. M35 löytyi heti tallista tultua länsitaivaalta. Toissailtana tiirailin Ajomiestä, enkä löytänyt kuin yhden avoimen joukon. Tänään ilahduin, kun löytyi koko joukko: M36, M37 ja M38. Orionin kaasusumu M42 painui jo alas länteen. Sinne meni meni komeetta ja M3. Plejadit M45 nyt tuikki metsän takaa. Vähän kun kiänti, niin sattui mehiläispesään, Praesepe M44. Bereniken hiukset näkyivät nyt selvästi Leijonan perässä, löyhänä tähtisikermänä, niinkuin Pertti Pääkkönen sanoo. Misam M45 löytyi Perseuksen ja Kassiopeijan välistä. Saturnus oli nousussa kaakkoistaivaalla, Jupiter ylempänä lännessä puiden takana.
Semmoista, nyt mennään kevättä kohti.

Kevään ensimmäiset kylvyt odottavatEi kommentteja:

Lähetä kommentti